Ako ste bili u dilemi koja društvena mreža vam je bolja

Ako ste bili u dilemi koja društvena mreža vam je bolja

Facebook ili Instagram za oglašavanje: šta je bolji izvor za vašu firmu?

Prilikom izbora kanala za oglašavanje za vašu publiku (kupce) Instagram ili facebook (facebook) verovatno su prve opcije koje ćete uzeti u obzir.

Iako različite po pitanju sadržaja koji ih čine, obe imaju slične mogućnosti za oglašavanje.

Instagram:

Ukoliko se bavite prodajom ili prezentacijom usluga za krajnjeg korisnika, morate biti deskriptivni, a buduće da slika govori 1000 reči, onda je Instagram svakako odličan izbor.

Primer:  Ako imate frizerski salon i želite da privučete veći broj mušterija, to ćete najpre uraditi fotografijama frizura koje pravite, promenama boje kose ili tretmanima za oporavak, kao i snimcima musterija pre iposle vašeg tretmana, koji su ljudima uvek posebno zanimljivi.

Facebook:

Iako je Instagram pogodan za konverzaciju sa korisnicima i za promoiju usluga Facebook je mnogo duže na trzištu i ima razvijenu aplikaciju Mesendžer za direktnu komunukaciju.

Upravo zbog toga ovu mrežu možete iskoristiti za kreiranje veza sa svojim potencijalnim i sadašnjim kupcima. Na taj način stvarate bazu lojalnih mušterija koje će vam se uvek vraćati jer veruju u to što radite.

Ovo su samo početni koraci koje ćete učiniti prilikom izbora jedne od ove dve mreže, odnosno prilikom definisanja strategije nastupa.

Da bi ste mogli da kreirate ozbiljniju kampanju ili nešto više, neophodna su vam znanje i veština.